31 Ekim 2019 Perşembe

Kelvin'i santigrat sıcaklığına dönüştürme

Kelvin ve Santigrat iki sıcaklık ölçeğidir. Her skala için "derecenin" boyutu aynı büyüklüktedir, ancak Kelvin ölçeği mutlak sıfırda (teorik olarak elde edilebilecek en düşük sıcaklık) başlarken, Celsius ölçeği sıfır noktasını suyun üçlü noktasında belirler (suyun katı, sıvı veya gaz hallerinde veya 32.01 ° F'de olabileceği nokta).

Kelvin mutlak bir ölçek olduğundan, bir ölçümden sonra hiçbir derece sembolü kullanılmaz. Aksi takdirde, iki ölçek aynıdır. Aralarında dönüştürme sadece temel aritmetik gerektirir.

30 Ekim 2019 Çarşamba

Fahrenheit'i santigrat sıcaklığına dönüştürme



Fahrenheit ve Celsius, oda, hava ve su sıcaklıklarını bildirmek için en sık kullanılan ölçeklerdir. Fahrenheit ölçeği Amerika Birleşik Devletleri'nde, Celsius ölçeği ise dünya çapında kullanılmaktadır.

Dünyadaki çoğu ülke hava ve sıcaklıklarını nispeten basit Santigrat ölçeğini kullanarak ölçmektedir. Ancak, Amerika Birleşik Devletleri Fahrenheit kullanan az sayıdaki ülkeden biri, bu nedenle Amerikalıların özellikle seyahat ederken veya bilimsel araştırmalar yaparken birini diğerine nasıl dönüştüreceklerini bilmeleri önemlidir.

29 Ekim 2019 Salı

Suyun özellikleri ve bilmeniz gereken gerçekler

Su, Dünya yüzeyindeki en bol bulunan moleküldür ve kimyada çalışılacak en önemli moleküllerden biridir. Su kimyasının gerçekleri bunun neden böyle inanılmaz bir molekül olduğunu ortaya koyuyor.

Filtrasyon tanımı ve prosesleri

Filtrasyon, sıvının katıdan geçmesine izin veren, sıvının geçmesine izin veren bir filtre ortamı kullanarak sıvıları veya gazları ayırmak için kullanılan bir işlemdir. "Filtreleme" terimi, filtrenin mekanik, biyolojik veya fiziksel olup olmadığını uygular. Filtreden geçen akışkan filtrat olarak adlandırılır. Filtre ortamı, katı parçacıkları yakalayan bir katı olan bir yüzey filtresi veya katıyı yakalayan bir malzeme yatağı olan bir derinlik filtresi olabilir.

Solucan deliği nedir?

Tanım: Solucan deliği, Einstein'ın uzay-zaman eğriliğinin iki uzak konumu (veya zamanı) birbirine bağladığı genel görelilik teorisinin izin verdiği teorik bir varlıktır.

Solucan deliği adı , 1957 yılında Amerikan teorik fizikçi John A. Wheeler tarafından, bir solucanın bir elmanın bir ucundan merkezden diğer ucuna nasıl bir delik açabileceğinin bir analojisine dayanarak şekillendirildi; araya giren alan. Yukarıda ki resim, iki boyutlu uzayın iki alanını birbirine bağlamak için nasıl çalışacağının basitleştirilmiş bir modelini göstermektedir.

28 Ekim 2019 Pazartesi

Elektrik ve manyetizma arasındaki ilişki

Elektrik ve manyetizma, elektromanyetik kuvvet olarak ayrı fakat birbirine bağlı olaylardır. Birlikte önemli bir fizik disiplini olan elektromanyetizma için temel oluşturmaktadırlar.

Yer çekimi kuvveti nedeniyle (davranış dışında) günlük yaşamdaki hemen hemen her olay elektromanyetik kuvvetten kaynaklanır. Atomlar arasındaki etkileşimlerden, madde ve enerji arasındaki akıştan sorumludur. Diğer temel kuvvetler, radyoaktif bozunum ve atom çekirdeği oluşumunu yöneten zayıf ve güçlü nükleer kuvvetlerdir.

Elektrik ve manyetizma inanılmaz derecede önemli olduğundan, ne olduklarını ve nasıl çalıştıklarıyla aşağıda tanımlayalım.

27 Ekim 2019 Pazar

Fizikte Hız Nedir?


Hız, hareket hızının ve yönünün bir vektör ölçümü olarak tanımlanır. Basitçe söylemek gerekirse, hız, bir şeyin büyük bir karayolunda kuzeye giden bir otomobilin hızı veya bir roketin uzaya fırlattığı sırada hareket ettiği hız gibi, belirli bir yönde hareket ettiği hızdır.

Hız vektörünün skaler (mutlak değer) büyüklüğü, hareketin hızıdır. Analiz açısından, hız, zamana göre ilk pozisyon türevidir. Mesafe ve zaman kullanan basit bir formül kullanarak hızı hesaplayabilirsiniz.

26 Ekim 2019 Cumartesi

İnsan beyninin yüzde kaçını kullanıyor?


İnsanların beyinlerinin sadece yüzde 10’unu kullandığını ve beyin gücünüzün geri kalanının kilidini açabilirseniz daha fazlasını yapabileceğinizi duymuş olabilirsiniz. Bu sayede süper bir dahi olabilir ya da zihin okuma ve telekinezi gibi psişik güçler kazanabileceğiniz söylenmektedir.

Fakat, yüzde 10 efsanesinin gerçek olmadığını gösteren güçlü deliller var. Bilim adamları sürekli olarak insanların bütün gün beyinlerini kullandıklarını göstermiştir.

Konveksiyon akımı nedir?

Konveksiyon akımları, hareket eden akışkanların akışıdır, çünkü malzeme içerisinde bir sıcaklık veya yoğunluk farkı vardır.

Bir katı içindeki parçacıklar yerlerine sabitlendiğinden, taşınım akımları yalnızca gazlarda ve sıvılarda görülür. Bir sıcaklık farkı, daha yüksek enerjili bir alandan daha düşük enerjili bir alana enerji transferine yol açar.